DeepDive sous vide cooker vacuümkoker slowcooker 8l 550W geborsteld rvs
DeepDive sous vide cooker vacuümkoker slowcooker 8l 550W geborsteld rvs
DeepDive sous vide cooker vacuümkoker slowcooker 8l 550W geborsteld rvs
DeepDive sous vide cooker vacuümkoker slowcooker 8l 550W geborsteld rvs
DeepDive sous vide cooker vacuümkoker slowcooker 8l 550W geborsteld rvs
DeepDive sous vide cooker vacuümkoker slowcooker 8l 550W geborsteld rvs
DeepDive sous vide cooker vacuümkoker slowcooker 8l 550W geborsteld rvs

Deepdive - Sous-vide Cooker

Zwart Sous-vide Cooker
99,99 € incl. BTW

Deepdive - Sous-vide Cooker

99,99 € incl. BTW
Weinig exemplaren op voorraad - snel bestellen! Levertijd: 3 - 5 dagen
14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Top features

Sous vide en slow cooking zoals de professionals: urenlang gelijkmatige temperaturen voor perfecte resultaten

550 W vermogen voor temperaturen tussen de 40 en 99 °C

Innovatief circulatiesysteem voor een gelijkmatige temperatuurverdeling en een max. temperatuurafwijking van 0,1°C

Productdetails

Nu verandert uw keuken in een professionele kookstudio! Met de Klarstein DeepDive vacuümkoker & slowcooker tovert u perfecte steaks, knapperige groente en hoogaromatische visgerechten op tafel, zonder dat u er moeite voor hoeft te doen.

De Klarstein DeepDive sous vide & slowcooker is het kinderlijk eenvoudige begin van een wereld vol gezonde en aromatische gerechten. Alles wat u hoeft te doen is de gewenste voedingsmiddelen - ongeacht of het vis, vlees, groente of fruit is - met de bijbehorende kruiden of marinade in een vacuümzak te sluiten en de passende gaartijd en -temperatuur in te stellen. Dankzij het geïntegreerde circulatiesysteem houdt de DeepDive gedurende de gehele gaartijd de ingestelde temperatuur aan met een maximale afwijking van 0,1°C. Alleen zo kan worden gegarandeerd dat bij het vacuümkoken of garen op lage temperatuur geen koudwaterzones vormen waarin de voedingsmiddelen niet correct stollen, te zacht gegaard worden of suikerverbindingen niet goed oplossen. Kort gezegd: de circulatietechniek is de garantie voor geslaagd slow cooking of sous vide garen.

Een vermogen van 550 W brengt de uitneembare, van een anti-aanbaklaag voorziene, 8 liter grote, aluminium gaarcontainer van de slowcooker naar een gelijkmatige temperatuur tussen 40-99°C en zorgen ervoor dat de ingelegde goederen rondom gaar worden. De temperatuur is in stappen van 0,5°C in te stellen. De gaartijd kan worden ingesteld in stappen van 10 minuten tussen 1 en 24 uur - perfect om de nauwkeurig bepaalde gaartoestand te bereiken. Alle instellingen zijn middels een eenvoudig bedieningsveld in te voeren en worden optisch ondersteund door een led display. Naast het vacuümkoken maakt de Klarstein DeepDive slow cooker ook normaal garen op een lage temperatuur mogelijk en is tevens te gebruiken voor het verwarmen of warm houden van gerechten. Niet alleen het koken, maar ook het reinigen van de Klarstein DeepDive vacuümkoker is kinderspel: de gaarcontainer en de deksel zijn geschikt voor de vaatwasmachine.

Verander ook in een keukenprofessional! Met de Klarstein DeepDive sous vide gaarder & slowcooker gaat een wereld van gezond, aromatisch koken open.

Laat meer zien

Kenmerken

  • Aan-/ uitschakelaar aan de voorzijde
  • Temperatuurinstelling in stappen van 0,5°C
  • Gaartijd sous vide modus:  1 - 24 uur
  • Instelling gaartijd sous vide modus: 10 minuten stappen
  • Gaartijd slow cooking modus: 4 - 16 uur
  • Instelling gaartijd slow cooking modus: 30 minuten stappen
  • Slow cooking modus met 3 opties: automatisch, warm houden (laag niveau), warm houden (hoog niveau)
  • Gaarcontainer (6 liter) met anti-aanbanklaag
  • Deksel en gaarcontainer zijn vaatwasmachinebestendig
  • Eenvoudig te bedienen met led display aan de voorzijde van het apparaat
  • Behuizing van geborsteld rvs
  • Separate inzet voor een eenvoudige en plaatsbesparende positionering van meerdere buidels
  • Gaartijden en -temperaturen voor diverse soorten vlees, vis en groente in het handboek
  • Stroomverzorging: 220-240 V~ / 50-60 Hz
DeepDive sous vide cooker vacuümkoker slowcooker 8l 550W geborsteld rvs

Top features

  • Externe afmeting basiselement: 45 x 26,5 x 29,5 cm (BxHxD)
  • Interne afmeting gaarcontainer (6 l): 26,5 x 14 x 17,5 cm (BxHxD)
  • Gewicht: ca. 4 kg

Omvang levering

  • 1 x Basiselement
  • 1 x Gaarcontainer
  • Gebruiksaanwijzing in Duits en Engels

Omvang levering

Weinig exemplaren op voorraad - snel bestellen! Levertijd: 3 - 5 dagen

Klantenbeoordelingen

(2 Beoordelingen) Je mening toevoegen
Er zijn nog geen beoordelingen voor dit artikel.

Klantenmeningen uit andere landen

Gecontroleerde beoordeling

In letzter Zeit hört man so viel von dem sogn. Sous-vide und dem Slow Cooking, das man sich einfach zwangsläufig damit beschäftigen muss.
Also habe ich mir ein Herz gefasst und ein solches Gerät ausprobiert.

Zunächst einmal die Beschreibung
Der Souse-Vide Garer ist in der Farbe Schwarz und Silber-Metallic gehalten. Der Deckel des Gerätes verfügt über ein Sichtfenster, durch das man den entsprechenden Garstand ersehen kann. Auf der Front befindet sich das Bedienelement mit einem Display. Hier lassen sich alle Einstellungen bequem und einfach machen. Im Innern des Gerätes befindet sich das sogn. Zirkulationssystem, mit dessen Hilfe das Wasser, bzw. das Gargut seine Temperatur konstant hält.

Fassungsvermögen
Der Souse-Vide Garer hat ein Fassungsvermögen von 8 Litern.
Der Slow Garer Einsatz hat ein Fassungsvermögen von 6 Litern.

Erste Schritte
Zunächst habe ich alle Teile gründlich abgewischt und das Gerät anschließend an die Stromquelle angeschlossen.
Je nach dem, was man zubereiten möchte kommt in jedem Fall zunächst Wasser hinein.
Das Gerät verfügt im Innern über eingestanzte Anzeigen, bis wohin Wasser eingefüllt werden muss.
Möchte man das Gerät als Vakuumgarer nutzten, muss man bis zur maximal Kennzeichnung Wasser einfüllen. Wird das Gerät als Slow Garer genutzt, wird bis zur untersten Markierung das Wasser eingefüllt.
Nun ist das Gerät einsatzbereit!

Die Programmierung
Je nachdem für welche Garart man sich entschieden hat, folgt nun die Programmierung. Hierzu wird an der Front das entsprechende Menü gewählt. Hat man sich beispielsweise für das Sous-Vide Garen entschieden, so kann man hier eine Temperatur von 40°C bis maximal 99°C wählen. Dabei kann man eine Zeit von 1 bis 24 Stunden einstellen. Die Zeiteinstellung erfolgt per 10 Minuten Schritten.
Möchte man lieber die Slow Cook-Funktion wählen, so kann man hier leider keine Temperatur einstellen, nur die Zeit lässt sich einstellen. Hierbei kann man eine Zeit von 4 Stunden bis 16 Stunden einstellen. Hierbei erfolgt die Zeiteinstellung in 30 Minuten Schritten.
Die Besonderheit beim Slow Cooking ist, dass man hier über die Menü-Taste noch 3 unterschiedliche Modi wählen kann: Warmhaltefunktion (hoch), Warmhaltefunktion (niedrig) sowie Automatik.
Die Auswahl zwischen dem Souse-Vide und dem Slow Garverfahren erfolgt per Tastendruck über die Menü-Auswahl.

Speisenzubereitung
Für die Speisenzubereitung im Souse-Vide Verfahren, müssen die Lebensmittel eingeschweißt werden. Hierbei geht man am Besten wie folgt vor:
Die zu garenden Speisen gründlich vorbereiten, z.B. parieren, klein schneiden und würzen, evtl. mit etwas Brühe oder Wein angießen. Danach mit der Hilfe eines Folienschweißgerätes die Speisen einschweißen. Am Gerät das entsprechende Menü auswählen und warten, bis das Gerät bereit ist. Es erscheint ein akustisches Signal, sobald der Souse-Vide Garer seine Temperatur erreicht hat.
Ein kleiner Tipp:
Ich habe Wasser bereits im Wasserkocher heiß gemacht um damit Zeit zu sparen!
Ist der Signalton erklungen, legt man nun die vakuumierten Speisen in das Gerät. Schließt den Deckel und drückt die Start-Taste. Nun beginnt der Garprozess.
Bei der Speisenzubereitung als Slow Cooker geht man etwas anders vor. Auch hier muss aber zunächst das Gerät auf die entsprechende Temperatur gebracht werden. Ist das Geschehen, kann man nun ganz bequem den Einsatz nutzten. Dieser ist antihaftbeschichtet und lässt eine optimale Garung zu. Hier kann man Speisen wie z.B. Gulasch oder deftige Eintöpfe auf schonende Art und Weise garen. Möchte man allerdings Fleisch – wie z.B. Gulasch – darin machen, dann empfiehlt es sich, das Fleisch vorher kräftig in einer Pfanne anzubraten. Der Geschmack und die Soße werden so einfach besser!

Die Reinigung
Das Gerät lässt sich einfach und unkompliziert reinigen, jedoch muss man hier auf den Kalkgehalt des Wassers achten und daher kann es sein, dass das Gerät bereits nach 2 Einsätzen mit einem Entkalker gereinigt werden muss. So geschehen bei mir!

In der Praxis
Ich habe beide Garmethoden ausprobiert und hier ist mein Ergebnis:
Souse-Vide
Ich habe im Souse-Vide Verfahren Hähnchenschenkel gegart, die ich anschließend für einen Geflügelsalat verwendet habe.
Zunächst habe ich die Hähnchenschenkel gesäubert und kräftig gewürzt. In den Vakuumbeutel habe ich neben den Hähnchenschenkeln noch Suppengrün sowie Hühnerbrühe eingefüllt. Danach habe ich den Beutel mit dem Vakuumierer verschlossen und in das Gerät eingelegt. Nach 6 Stunden waren meine Hähnchenschenkel gar und schwammen im eigenen Saft. Der Geschmack der Hähnchen war sehr intensiv, intensiver und stärker, als wenn man sie „normal“ abkocht. Das Fleisch war zart und saftig und durch und durch gut gewüzt.
Slow Cooker
Im Slow Cooker habe ich Gulasch zubereitet. Hierzu habe ich das Fleisch vorher in kleine Würfel geschnitten und scharf in einer Pfanne angebraten. Ebenso Zwiebeln und etwas Knoblauch. Danach habe ich mit Rotwein und einer kräftigen Fleischbrühe abgelöscht und den gesamten Inhalt der Pfanne in den Gareinsatz gegeben. Lediglich ein paar Lorbeerblätter habe ich noch hinzugefügt.
In der Zwischenzeit war das Gerät bereits auf Temperatur. Ich habe den Gareinsatz mit dem Gulasch in das Gerät gegeben und mit dem Deckel verschlossen. Den Start-Knopf betätig und abgewartet. Als Zeitansatz habe ich 8 Stunden gewählt. Zum einen, weil das Fleisch besonders zart war und zum anderen hatte ich das Fleisch in kleine Würfel geschnitten.
Das Ergebnis war gut. Das Fleisch zart und saftig und geschmacklich sehr gut.

Was ich als Vorteil empfinde
• Alle kann in einem Gerät zubereitet werden
• Nicht viel zu reinigen
• Fleisch wird zart und saftig
• Gargut ist geschmacksintensiv
• Leichte Bedienung
• Zwei Geräte in einem
Was verbesserungsfähig wäre
Ich hätte mir gewünscht, dass beim Slow Cooking Verfahren die Temperatur eingestellt werden könnte. Andere Geräte verfügen hier z.B. über die Funktion „hoch“ und „niedrig“. Gerade das Gulasch hätte z.B. 1 Stunden bei hoher Temperatur und 6 Stunden bei niedriger Temperatur benötigt. So musste ich 1 Stunde mehr geben, um das erhoffte Ergebnis zu kommen.
Gerade bei zarten Speisen – wie z.B. Fisch - empfinde ich es als Vorteil, wenn man hier die Temperatur einstellen könnte.

Fazit
Ein solches Gerät vereinfacht das Leben in der Küche sehr, allerdings benötigt man hier natürlich auch Zeit und Geduld. Viele Punkte sprechen für die Zubereitung in einem solchen Gerät, so z.B., dass man alles in einem Gerät machen kann, dass man nicht dabei sein muss und Zeit für andere Dinge hat. Auch die Reinigung ist denkbar einfach. Und letztendlich natürlich der Geschmack. Auf diese Art wird quasi der ursprüngliche Geschmack beibehalten, alles schmeckt intensiver und stärker. Und natürlich ist diese Zubereitungsart gesund!

De laatste tijd horen we zoveel over de zogenaamde... Sous-vide en slowcooking, daar heb je gewoon mee te maken. Dus vatte ik moed en probeerde zo'n apparaat uit. Allereerst is de omschrijving van de souse-vide kookplaat verkrijgbaar in zwart en metallic zilver. In de deksel van het apparaat zit een kijkvenster waardoor je het bijbehorende kookniveau kunt zien. Aan de voorzijde bevindt zich het bedieningselement met display. Alle instellingen kunnen hier comfortabel en eenvoudig worden uitgevoerd. In het apparaat bevindt zich het zogenaamde Circulatiesysteem waarmee het water of het te koken voedsel een constante temperatuur behoudt. Inhoud De souse-vide kookplaat heeft een inhoud van 8 liter. De slowcooker-inzet heeft een inhoud van 6 liter. Aan de slag Eerst heb ik alle onderdelen grondig afgeveegd en vervolgens het apparaat op de stroombron aangesloten. Afhankelijk van wat je wilt bereiden, wordt er altijd eerst water toegevoegd. Het apparaat heeft aan de binnenkant gestempelde displays die aangeven waar water moet worden bijgevuld. Als je het apparaat als vacuümkookpan wilt gebruiken, moet je hem tot het maximumlabel met water vullen. Als het apparaat als slowcooker wordt gebruikt, wordt het water tot de laagste markering gevuld. Nu is het apparaat klaar voor gebruik! Programmering Afhankelijk van welke bereidingswijze u heeft gekozen, volgt nu de programmering. Om dit te doen, wordt het bijbehorende menu op de voorkant geselecteerd. Als je bijvoorbeeld hebt gekozen voor sous vide koken, kun je kiezen voor een temperatuur van 40°C tot maximaal 99°C. U kunt een tijd instellen van 1 tot 24 uur. De tijd wordt ingesteld in stappen van 10 minuten. Als u liever de slowcook-functie gebruikt, kunt u hier helaas niet de temperatuur instellen, alleen de tijd kan worden ingesteld. Je kunt een tijd instellen van 4 uur tot 16 uur. De tijd wordt ingesteld in stappen van 30 minuten. Het bijzondere aan slowcooking is dat je via de menuknop kunt kiezen uit 3 verschillende standen: warmhoudfunctie (hoog), warmhoudfunctie (laag) en automatisch. De keuze tussen het souse vide- en het slowcooking-proces gebeurt met één druk op de knop via de menuselectie. Voedselbereiding Om voedsel te bereiden met behulp van het souse-vide-proces, moet het voedsel worden geseald. De beste manier om dit te doen is als volgt: Bereid het voedsel grondig voor, pareer het bijvoorbeeld, snijd het in kleine stukjes en breng het op smaak, voeg indien nodig een beetje bouillon of wijn toe. Sluit het voedsel vervolgens af met behulp van een foliesluitapparaat. Selecteer het juiste menu op het apparaat en wacht tot het apparaat gereed is. Er klinkt een akoestisch signaal zodra de souse-vide kookplaat de temperatuur heeft bereikt. Een kleine tip: ik heb al water in de waterkoker verwarmd om tijd te besparen! Zodra de signaaltoon klinkt, plaatst u het vacuüm verpakte levensmiddel in het apparaat. Sluit het deksel en druk op de startknop. Nu begint het kookproces. Bij het bereiden van voedsel in een slowcooker is de aanpak een beetje anders. Ook hier moet het apparaat eerst op de juiste temperatuur worden gebracht. Zodra dit is gebeurd, kunt u het inzetstuk nu eenvoudig gebruiken. Deze heeft een antiaanbaklaag en zorgt voor optimaal koken. Hier bereidt u op zachte wijze gerechten als goulash of hartige stoofschotels. Wil je er echter vlees in maken – zoals goulash – dan is het raadzaam om het vlees vooraf krachtig aan te braden in een pan. De smaak en saus worden alleen maar beter! Reinigen Het apparaat is gemakkelijk en ongecompliceerd schoon te maken, maar je moet wel letten op het kalkgehalte van het water en het kan daarom zijn dat het apparaat al na 2 keer gebruik gereinigd moet worden met een ontkalker. Dat is wat er met mij gebeurde! In de praktijk heb ik beide kookmethodes uitgeprobeerd en hier is mijn resultaat: Souse-Vide Ik heb kippenpoten gekookt volgens de souse-vide methode, die ik vervolgens heb gebruikt voor een kipsalade. Eerst heb ik de kippenpoten schoongemaakt en royaal gekruid. Naast de kippenpoten doe ik ook soepgroenten en kippenbouillon in de vacuümzak. Vervolgens heb ik de zak afgesloten met de vacumeermachine en in het apparaat geplaatst. Na 6 uur waren mijn kippenpoten gekookt en zwommen in hun eigen sap. De smaak van de kip was heel intens, intenser en sterker dan wanneer je hem “normaal” kookte. Het vlees was mals en sappig en goed gekruid. Slowcooker Ik bereidde goulash in de slowcooker. Om dit te doen, sneed ik het vlees in kleine blokjes en schroeide het in een pan. Ook uien en wat knoflook. Vervolgens blus ik af met rode wijn en een sterke vleesbouillon en doe de gehele inhoud van de pan in het kookmandje. Ik heb alleen een paar laurierblaadjes toegevoegd. Ondertussen was het apparaat al op temperatuur. Ik plaatste het kookinzetstuk met de goulash in het apparaat en sloot het af met de deksel. Druk op de startknop en wacht. Als tijdslimiet heb ik 8 uur gekozen. Enerzijds omdat het vlees bijzonder mals was en anderzijds had ik het vlees in kleine blokjes gesneden. Het resultaat was goed. Het vlees is mals en sappig en smaakt zeer goed. Wat ik een voordeel vind • Alles kan in één apparaat worden bereid • Weinig schoon te maken • Vlees is mals en sappig • Eten is smaakvol • Makkelijk in gebruik • Twee apparaten in één Wat kan er verbeterd worden Ik had graag slowcooking gehad proces om de temperatuur te laten aanpassen. Andere apparaten hebben bijvoorbeeld de functies ‘hoog’ en ‘laag’. Vooral de goulash zou bij hoge temperatuur 1 uur nodig hebben gehad en bij lage temperatuur 6 uur. Ik moest dus 1 uur meer geven om het gewenste resultaat te krijgen. Vooral bij delicate gerechten – zoals vis – vind ik het een voordeel als je hier de temperatuur kunt aanpassen. Conclusie Een apparaat als dit vereenvoudigt het leven in de keuken enorm, maar je hebt natuurlijk ook tijd en geduld nodig. Er zijn veel punten vóór het bereiden van eten in zo’n apparaat, bijvoorbeeld dat je alles in één apparaat kunt doen, dat je er niet bij hoeft te zijn en dat je tijd overhoudt voor andere dingen. Ook het schoonmaken is ongelooflijk eenvoudig. En uiteindelijk natuurlijk de smaak. Zo blijft de oorspronkelijke smaak behouden, alles smaakt intenser en sterker. En uiteraard is deze bereidingswijze gezond!

Gecontroleerde beoordeling

Ich habe viel Gutes über Fleisch aus dem Sous-vide Garer gehört und solche Geräte öfters auch mal in Kochsendungen gesehen. Ich musste das einfach auch mal ausprobieren. Der Klarstein Deepdive ist ein schöner Sous-vide Garer und hat mich optisch gleich angesprochen.

Geliefert wird er gut verpackt, mit Styropor gesichert in einem stabilen Karton. Innen ist der Garer plus Deckel, einem Gareinsatz, 2 Gitter und einer Anleitung. Viele Geräte sind selbsterklärend, aber hier sollte man schon erst die Anleitung lesen, falls man noch nie einen Sous-vide Garer genutzt hat.

Das wichtigste ist das man ein Vakumiergerät hat. Falls nicht am besten gleich mitbestellen. Die Lebensmittel werden nämlich erst vakuumiert und dann in den Garer gegeben. Ich habe so ein Gerät schon Zuhause gehabt und konnte deshalb gleich loslegen.

Optisch ist der Garer sehr schön. Er ist außen aus gebürstetem Edelstahl. Das sieht gut aus und man hat nicht sofort Fingerabdrücke drauf. Der Deckel hat 2 stabile Griffe und mittig eine Scheibe. So kann während des Garens jederzeit rein schauen ohne den Deckel anzuheben. Es gibt ein flaches Gitter, das unten in den Garer passt und ein größeres Gitter, das höhere Wellen hat. So kann man kleine Beutel mit Inhalt in das Gitter stecken und mehrere Sachen gleichzeitig garen.

Dank der Anleitung kann man sehen, was man alles machen kann und wie lange es benötigt. Natürlich kann man auch etwas googlen und findet so auch noch einige Angaben. Wenn man erst mal raus hat wie man den Garer bedient ist es sehr einfach. Man sagt dem Gerät, ob man Sous-vide oder Schongaren nutzen möchte. Das passiert durch drücken des Menü Knopfes. Man muss dann nur noch die Temperatur und die Zeit einstellen.

Wenn man den Sous-vide Garer so nutzt, wie er ist hat man 8 Liter. Durch den kleinen Gareinsatz kann man das auf 6 Liter verringern. Das Fleisch wird gewürzt und mariniert und dann eingeschweißt. Der passende Gareinsatz wird mit Wasser bis zum MAX Linie gefüllt und das Gerät wird eingestellt. Erst noch ohne Gargut, denn das Wasser wird auf die passende Temperatur gebracht. Sobald das passiert ist, piepst das Gerät und man kann das Gargut einlegen. Wenn der Ultraschall einschaltet brummt das Gerät schon recht laut, was ich als kleinen Minus sehe. Ich habe eine offene Küche und wenn dann stundenlang so ein Gerät brummt ist das schon etwas störend.

Das Fleisch nach dem Garen im Sous-vide Garer war einfach fantastisch. Es war zart und saftig und innen schön rosa. Speziell bei Filet finde ich Fleisch oft zu trocken, aber hier wird es einfach super saftig. Da ist es die Zeit die man benötigt, um es zuzubereiten auch wert. Ich werde öfters mal Fleisch darin machen.

Ik heb veel goede dingen gehoord over vlees uit de sous-vide-koker en heb dergelijke apparaten vaak gezien in kookprogramma's. Ik moest het ook gewoon uitproberen. De Klarstein Deepdive is een prachtige sous-vide kookplaat en sprak mij visueel meteen aan. Het wordt goed verpakt en beveiligd met piepschuim in een stevige doos geleverd. Binnenin zit het fornuis plus deksel, een kookinzet, 2 roosters en instructies. Veel apparaten spreken voor zich, maar als je nog nooit een sous-vide kookplaat hebt gebruikt, lees dan eerst de instructies. Het allerbelangrijkste is dat je een vacumeermachine hebt. Zo niet, dan kun je hem het beste meteen bestellen. Het voedsel wordt eerst vacuüm verpakt en vervolgens in de pan gedaan. Ik had thuis al zo'n apparaat en kon er meteen mee aan de slag. Visueel is het fornuis erg mooi. De buitenkant is gemaakt van geborsteld roestvrij staal. Het ziet er goed uit en er zitten niet meteen vingerafdrukken op. De deksel heeft 2 stevige handvatten en een schijf in het midden. Hierdoor kun je tijdens het koken op elk moment naar binnen kijken zonder de deksel op te tillen. Er is een plat rek dat in de bodem van het fornuis past en een groter rek met grotere golven. Hierdoor plaats je kleine zakjes met inhoud op het rooster en bereid je meerdere dingen tegelijk. Dankzij de instructies zie je wat je kunt doen en hoe lang het duurt. Je kunt natuurlijk ook iets googlen en wat informatie vinden. Als je eenmaal weet hoe je de oven moet gebruiken, is het heel eenvoudig. Je vertelt aan het apparaat of je sous-vide of slowcooking wilt gebruiken. Dit gebeurt door op de menuknop te drukken. Je hoeft dan alleen nog maar de temperatuur en de tijd in te stellen. Als je de sous-vide kookplaat zo gebruikt, heb je 8 liter. Dankzij het kleine kookinzetstuk verminder je dit tot 6 liter. Het vlees wordt gekruid, gemarineerd en vervolgens geseald. Het betreffende kookinzetstuk wordt tot aan de MAX-lijn met water gevuld en het apparaat wordt ingesteld. Eerst zonder dat er voedsel gekookt hoeft te worden, omdat het water op de juiste temperatuur wordt gebracht. Zodra dit gebeurt, piept het apparaat en kunt u het voedsel erin plaatsen. Als de echografie aangaat, zoemt het apparaat behoorlijk luid, wat ik als een klein minpuntje zie. Ik heb een open keuken en als een apparaat urenlang zoemt, is dat een beetje vervelend. Het vlees na het koken in de sous vide-cooker was gewoonweg fantastisch. Het was zacht en sappig en mooi roze van binnen. Ik vind het vlees vaak te droog, zeker bij filet, maar hier is het gewoon super sappig. Het is de tijd waard die het kost om het voor te bereiden. Ik ga er vaker vlees in maken.